onsdag 30. november 2016

De 9 Prinsippene


Foto Prosjekt - De 9 Prinsippene



Det dominante øyet: Jeg hadde planlagt å ta dette bildet en stund, siden det var et bilde som kunne bli ganske interessant. Jeg bestemte meg for å ta bilde av Haakon Buer Bakke. Vi møtte opp Søndag den 6.11.16, i Velhaven (i Rakkestad) for å ta bilder. Det var en veldig «ren» bakgrunn der, som fortsatt kunne gjøre bildet enda bedre – nemlig en murvegg. Jeg gjorde litt finjustering etterpå i Photoshop (men kun skalering i proposisjon).


Det gylne snitt: Dette bildet var det aller første jeg tok, og noe jeg var helt sikker på at jeg skulle gjøre – det handler om å få et interessant objekt/person på akkurat riktig sted. Jeg fant et ganske interessant objekt, nemlig en lås som henger på en litt utslitt dør i et rødt hus. Bildet er tatt nesten rett utenfor skolen.


Kontraster: Bildet er tatt i Velhaven i Rakkestad, den 6.11.16, med et kamera som lå hjemme (det er mulig at kameraet er et fullformat kamera). Det lå en tunnel der, og sammen med Haakon som opptrer utenfor tunnelen, ble bildet veldig bra, og jeg syntes personlig det viser kontraster. Jeg har ikke gjort veldig mye i Photoshop (så vidt skalert det, og forandret så vidt på noen farger og slikt).

Ledende Linjer: Dette bildet er også tatt veldig tidlig, og er det andre bilde jeg tok i oppgaven. Bildet er tatt på tog-overgangen/stasjonen i Mysen. Poenget med bildet er at linjene skal lede deg inn til bildet, og jeg syntes det ble ganske så bra. Bildet ble heldigvis veldig rett, og jeg har ikke gjort noe annet enn å forandre så vidt på lysstyrke og kontraster.


Naturlig Ramme: Dette bildet er også tatt i Mysen, ved noen «ruiner». Bygningen eller hva nå enn det var (var en del av en gjennomrustet togvogn), var en veldig interessant setting, og ble stedet der jeg bestemte meg for å ta naturlig ramme bildet. Jeg er veldig glad for at bildet ikke ble overeksponert og at fokusen ble riktig. Jeg redigerte farger og kontraster litt i etterkant, men skalerte det ikke.


fredag 3. juni 2016

PFO Mappevurdering

Det er ikke lenge til vi er ferdig med det første skoleåret på MEDAB, men det helt siste er PFO mappeinnlevering - alle innleggene som har blitt gjort i PFO, ligger nå under "PFO"-taggen.

Her er en link til alle innlegg med "PFO"-taggen:
http://simonmedb.blogspot.no/search/label/PFO

WPAP Portrett

WPAP Portrett

Vi på 1MEDAB fikk en oppgave som handlet om å lage et 'WPAP' portrett av en kjent, norsk person. I denne oppgaven lagde jeg derfor et WPAP portrett av Camilla Collett. 
Her kan dere se slutt resultatet: 

Men før jeg kom fram til dette sluttresultatet, slet jeg veldig. Jeg kastet blant annet bort ekstremt mye tid på å lage bildet du kan se under. Det har for mange objekter, og det er vanskelig å se hva som er hva.
Etter at jeg ble ferdig med denne versjonen, bestemte jeg meg for å lage bildet du ser under, for å ha det litt moro med antallet objekter det var i det. 


onsdag 6. april 2016

Alfabetet i mennesker

Alfabetet i mennesker

Vi fikk en oppgave i PFO-en, der vi skulle lage et alfabet av mennesker. Jeg ble plassert på gruppe med; Haakon, Eivind, Frida, Herman og Håvard (du kan se dem i noen av bokstavene nedenfor). Vi brukte de første 8-12 skoletimene på å ta bilder. Deretter kom den individuelle delen av oppgaven, nemlig å redigere bildene og å sette dem sammen til et alfabet. 

Etter utrolig mange timer i Photoshop, har jeg kommet fram til resultatet som du ser under:

Jeg valgte å skrive 'Hello World' med bokstavene, se nedenfor: 


Jeg er helt klart fornøyd med resultatet.

mandag 29. februar 2016

Portrettfoto Oppgave


Portrettfoto Oppgave

 I ukene 7 og 9 (før og etter vinterferien), har vi i 1MEDB jobbet med portrettbilder. Oppgaven vi fikk tildelt handlet om å vise personligheten til den vi tok bilde av. Jeg ble plassert på samme gruppe som Haakon, noe som viste seg å være en fordel, siden jeg har kjent denne personen i 11 år. Derfor trengte vi ikke å stille hverandre spørsmål, og kunne gå rett over til ideer. Jeg fikk med en gang et par ideer som jeg følte kunne både være artige å prøve, men også kunne funke bra til oppgaven. 

 På det første bildet ble vi nødt til å ta et veldig typisk portrettbilde, men etter mange forsøk med mye forskjellig, ble jeg til slutt fornøyd med dette: (u-redigert)

Etter litt redigering: 


Når vi skulle ta det andre portrettbildet hadde vi heldigvis litt flere friheter. Dette bildet er inspirert av Agnete Brun, og hennes bruk av 'props'/gjenstander i bildene. Her er bildet, u-redigert

...og her har vi bildet etter en liten tur i Photoshop: 

fredag 19. februar 2016

Logo, oppgave 2


Logo, Oppgave 2

PDF er på bunn

Det aller første jeg måtte gjøre, var selvfølgelig å prøve å finne inspirasjon. Denne delen var stort sett bare at jeg så meg rundt på Pinterest for å finne noe som ga meg ideer.

Det aller første jeg måtte gjøre, var å få ideer. Jeg måtte bli inspirert, og det finnes ingen bedre metode å gjøre dette på enn Pinterest. Selv om jeg ikke pinnet noe i det hele tatt, studerte jeg hva som gikk igjen i logoene. Negativ flate, samt simpelhet, var to ting som gikk igjen. 




Jeg lagret noen bilder fra Pinterest, og lagde et moodboard av det, som dere kan se nedenfor;

Dette Moodboard-et burde gjøre det lettere å forstå hvordan vi skulle lage logoen, hva oppgaven vår var. (note: jeg trodde vi kun fikk lov til å bruke svart-hvitt farger gjennom hele designprosessen, det var først ved ferdigstillingen jeg fant ut at farger var lov). 



Her er skissene jeg hadde tegnet både i de første timene (oppe til høyre) og de jeg hadde tegnet når deadlinen nærmet seg (nede til venstre): 





Når det gjelder både rentegning og fontvalg, var det relativt lett. For å skape logoen min, trengte jeg to ting – en stor ‘B’ bokstav, og et bilde av et ‘iPhone headset’. Dette gikk veldig fort, selv om jeg bestemte meg for å lage min egen ‘B’. Deretter, var det bare kombinere bokstaven og ørepluggene, og så var jeg ferdig med designet.
Her kan dere se rentegning/fontvalg og bearbeidingsprosessen:





Når det gjelder fargevalg, hadde jeg jo allerede bestemt meg for dette, svaret og hvitt. Jeg bestemte meg uansett for å eksperimentere litt, og her er resultatet:





Her har vi de tre beste:





Og her har vi sluttresultatet mitt:


PDF. Isuu

fredag 5. februar 2016

GIF nr. 2

GIF nr. 2

Dette er det andre GIF-prosjektet jeg har jobbet med i PFO-timene, og jeg ble fornøyd med resultatet. Ideen var egentlig at jeg skulle ha tre folk som satt en og en på det samme stedet og så inn i kameraet, men dette ble både bedre og mindre kjedelig. Noe jeg også la merke til i ettertid var hvor mye bedre både den røde lua og den rutete skjorten gjorde GIF-en (den blir mer dynamisk).

Det aller første jeg gjorde var å flytte vekk alle stolene som stod i veien, og satte sofaen i midten av bildet. Deretter instruerte jeg modellene til å velge en pose som de andre måtte følge opp. Deretter tok jeg fem bilder der alle var i forskjellige posisjoner. Et problem jeg møtte på etter at jeg hadde tatt alle bildene, var at bildene hadde blitt tatt fra litt forskjellig vinkel, selv om jeg hadde brukt stativ. Derfor ble jeg nødt til å 'stabilisere' det i Photoshop, noe som viste seg å være mye vanskeligere enn jeg først hadde trodd.

Tusen takk til Herman, Eivind og Christopher for å stille opp i bildene!



fredag 22. januar 2016

fredag 15. januar 2016

'The Digestive System' Egenvurdering

'The Digestive System' Egenvurdering

Hei, de siste ukene har jeg jobbet med 'Infografikk' i PFO timene. 
Det har vært et veldig tidskrevende prosjekt, og jeg har lært ting på veien. Jeg har kun brukt Adobe programmet mens jeg har jobbet. Jeg ble nødt til se mye rundt etter inspirasjon. Fra dag en viste jeg a jeg måtte bruke 'Vault Boy', og jeg gikk av dette til å lage infografikken du ser nedenfor.