mandag 29. februar 2016

Portrettfoto Oppgave


Portrettfoto Oppgave

 I ukene 7 og 9 (før og etter vinterferien), har vi i 1MEDB jobbet med portrettbilder. Oppgaven vi fikk tildelt handlet om å vise personligheten til den vi tok bilde av. Jeg ble plassert på samme gruppe som Haakon, noe som viste seg å være en fordel, siden jeg har kjent denne personen i 11 år. Derfor trengte vi ikke å stille hverandre spørsmål, og kunne gå rett over til ideer. Jeg fikk med en gang et par ideer som jeg følte kunne både være artige å prøve, men også kunne funke bra til oppgaven. 

 På det første bildet ble vi nødt til å ta et veldig typisk portrettbilde, men etter mange forsøk med mye forskjellig, ble jeg til slutt fornøyd med dette: (u-redigert)

Etter litt redigering: 


Når vi skulle ta det andre portrettbildet hadde vi heldigvis litt flere friheter. Dette bildet er inspirert av Agnete Brun, og hennes bruk av 'props'/gjenstander i bildene. Her er bildet, u-redigert

...og her har vi bildet etter en liten tur i Photoshop: 

fredag 19. februar 2016

Logo, oppgave 2


Logo, Oppgave 2

PDF er på bunn

Det aller første jeg måtte gjøre, var selvfølgelig å prøve å finne inspirasjon. Denne delen var stort sett bare at jeg så meg rundt på Pinterest for å finne noe som ga meg ideer.

Det aller første jeg måtte gjøre, var å få ideer. Jeg måtte bli inspirert, og det finnes ingen bedre metode å gjøre dette på enn Pinterest. Selv om jeg ikke pinnet noe i det hele tatt, studerte jeg hva som gikk igjen i logoene. Negativ flate, samt simpelhet, var to ting som gikk igjen. 




Jeg lagret noen bilder fra Pinterest, og lagde et moodboard av det, som dere kan se nedenfor;

Dette Moodboard-et burde gjøre det lettere å forstå hvordan vi skulle lage logoen, hva oppgaven vår var. (note: jeg trodde vi kun fikk lov til å bruke svart-hvitt farger gjennom hele designprosessen, det var først ved ferdigstillingen jeg fant ut at farger var lov). 



Her er skissene jeg hadde tegnet både i de første timene (oppe til høyre) og de jeg hadde tegnet når deadlinen nærmet seg (nede til venstre): 





Når det gjelder både rentegning og fontvalg, var det relativt lett. For å skape logoen min, trengte jeg to ting – en stor ‘B’ bokstav, og et bilde av et ‘iPhone headset’. Dette gikk veldig fort, selv om jeg bestemte meg for å lage min egen ‘B’. Deretter, var det bare kombinere bokstaven og ørepluggene, og så var jeg ferdig med designet.
Her kan dere se rentegning/fontvalg og bearbeidingsprosessen:





Når det gjelder fargevalg, hadde jeg jo allerede bestemt meg for dette, svaret og hvitt. Jeg bestemte meg uansett for å eksperimentere litt, og her er resultatet:





Her har vi de tre beste:





Og her har vi sluttresultatet mitt:


PDF. Isuu

fredag 5. februar 2016

GIF nr. 2

GIF nr. 2

Dette er det andre GIF-prosjektet jeg har jobbet med i PFO-timene, og jeg ble fornøyd med resultatet. Ideen var egentlig at jeg skulle ha tre folk som satt en og en på det samme stedet og så inn i kameraet, men dette ble både bedre og mindre kjedelig. Noe jeg også la merke til i ettertid var hvor mye bedre både den røde lua og den rutete skjorten gjorde GIF-en (den blir mer dynamisk).

Det aller første jeg gjorde var å flytte vekk alle stolene som stod i veien, og satte sofaen i midten av bildet. Deretter instruerte jeg modellene til å velge en pose som de andre måtte følge opp. Deretter tok jeg fem bilder der alle var i forskjellige posisjoner. Et problem jeg møtte på etter at jeg hadde tatt alle bildene, var at bildene hadde blitt tatt fra litt forskjellig vinkel, selv om jeg hadde brukt stativ. Derfor ble jeg nødt til å 'stabilisere' det i Photoshop, noe som viste seg å være mye vanskeligere enn jeg først hadde trodd.

Tusen takk til Herman, Eivind og Christopher for å stille opp i bildene!