torsdag 17. september 2015

Alt jeg har lagd i Photoshop, hittil

Alt jeg har lagd i Photoshop, hittil;

Det øverste bildet var en oppgave der vi skulle sette sammen tre bilder til et. Et av dem var landsbyen, et annet var himmelen, og det tredje var jagerflyet. Dette er mitt resultat.


Dette bildet pleide å være famlet og dårlig, men med litt Photoshop ble det godt som nytt igjen!

 Det nederste bildet var en prøve, der vi hadde et sett med oppgaver: Vi skulle flytte reinsdyret fra der det stod, til du ser på bildet, vi skulle fjerne et gjerde, fjerne et merke som var på genserarmen til fyren på venstre, og sette inn en annen person fra et annet bilde.

onsdag 16. september 2015

Troll funnet død i hjem

Troll funnet død i hjem
Navn: Simon Dramstad                                                                                      Dato: 9.9.2015
Her ser vi et illustrasjons bilde, som ble lagd for å gjenskape åstedet best mulig.

Da politiet gikk etter et anonymt tips natt til mandag viste det seg at enda et utrydningstruet troll hadde blitt drept.

Et drama utspilte seg i helga da politiet fikk et anonymt tips om at nok et troll hadde blitt drept. Klokken 00:57 ble det full utrykning av politiet, og da politiet endelig nådde fram til åstedet var det helt klart – enda et troll hadde blitt drept. Men etter en mer tydelig undersøkelse av kriminaletterforskerne, kan det konkluderes med at dette drapet er helt spesielt.

Faktaboks
Utrydningstruet
Troll generelt er utrydningstruede i hele verden, og den siste mengden med troll kan kun finnes få steder i Norge. Grunnen til dette er at trollkjøtt og trollskinn er sett på som luksusvare. Mens skinnet er det sterkeste skinnet som vi hittil vet om, har kjøttet en unik smak som folk verden rundt har lyst til å smake på. I Norge kan vi anslå at det er rundt 12 troll igjen, der alle blir beskyttet av vernerne.

Det er lenge siden det var troll i alle skogene rundt i Norge, men det har blitt farlig få av dem etter at det dobbelte av kvoten ble tatt i 2004, men det var først i 2009 at troll ble erklært som utrydningstruet. Mellom disse to årene anslår man at rundt 200 troll ble drept ulovlig av krypskyttere, for så å bli solgt på svarte markedet.)

Et annerledes drap

I hjemmet til trollet, der det hadde bodd i hele sitt liv manglet det alle mulige verdisaker. Dette er ikke uvant når en slik sak kommer opp, siden troll har en forkjærlighet for gull og sølv. Det som gjør dette drapet ulikt fra alle de andre drapene på troll i de siste årene var at trollet ikke ser ut til å ha blitt rørt i det hele tatt etter at det ble stukket med en kniv. Selv om magen ser ut til å ha blitt skjært opp, mangler trollet ingen deler av kroppen. Ekspertene har det vanskelig med å slå fast motivet til drapsmannen, men de kommer til å fortsette med å lete på åstedet.